Let op: Op dit moment heb ik geen ruimte voor nieuwe clienten. Bent u een bestaande client dan kunt u gewoon een afspraak inplannen.


Cranio Sacraal Therapie is een therapievorm die oorspronkelijk is ontstaan vanuit de Osteopathie. De laatste jaren is de therapie erg in opkomst.

Het craniosacrale systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies daaromheen (dura mater) en het hersenvocht. Het geheel wordt omgeven en beschermd door de schedel (cranium) en de wervelkolom tot onder aan het heiligbeen (sacrum). Door een pompsysteem diep binnenin de hersenen wordt een ritme in het hersenvocht gecreëerd. Het Cranio-Sacrale ritme.

Bij een Cranio-Sacraal behandeling lig je (gekleed) op de behandeltafel en leg ik mijn handen op diverse plaatsen op het lichaam om zo contact met het ritme van het Cranio-Sacrale systeem te maken.

Door mee te gaan in deze trage ritmische beweging en een lichte druk uit te oefenen wordt het lichaam als het ware uitgenodigd zich te ontspannen en weer ruimte in het systeem te scheppen.

Details Prijs
45-60 min. € 65,00